OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Lars Løkke besøger Rybners på opfordring fra 3.g’er

25.02.2020

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen slog mandag et slag for FN’s 17 verdensmål, da han besøgte Rybners Gymnasium i Grådybet. Foredraget blev en realitet takket være Johann Svane, som til dagligt går i 3C på Rybners Handelsgymnasium.

Foto: Lars Løkke Rasmussen og idemanden bag dagens foredrag Johann Svane fra HH3C.Foto: Lars Løkke Rasmussen og idemanden bag dagens foredrag Johann Svane fra HH3C.

Et opkald og et godt netværk. Det var, hvad der skulle til for at få tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen til at holde foredrag for gymnasieelever på Rybners.

Manden med det vidtforgrenede netværk er gymnasieelev Johann Svane, som ud over at gå på Rybners Handelsgymnasium også er formand for Venstre Ungdom i Esbjerg:

- Distancen mellem folket og de folkevalgte viser igen styrken ved det danske demokrati. Der er i virkeligheden kun et opkald imellem en 3.g elev og en forhenværende statsminister.

FN’s Verdensmål er nøglen
Lars Løkke Rasmussen kom i foredraget ind på nogle af de udfordringer verden står overfor. Han fremhævede særligt: klima og ulighed.

En af nøglerne til at løse udfordringerne var ifølge den tidligere statsmister FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. De 17 verdensmål var Lars Løkke Rasmussen, som daværende statsminister, med til at vedtage på et topmøde med verdens stats- og regeringsledere i New York i 2015.

Verdensmålene forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

- Fedt, at en erfaren politiker deler ud at sin viden
Lars Løkke Rasmussen foredrag gav Johann inspiration til hans forestående studieområdeprojekt om omverdens forhold i flybranchen med fokus på bæredygtighed.

- Det er fedt, at en erfaren politiker som Lars Løkke kommer her og deler ud af sin viden om Danmark i en global økonomi med os elever, siger Johann Svane.

Størstedelen af de gymnasieelever, der deltog i foredraget har fag som International økonomi eller Samfundsfag på skoleskemaet. Her får viden om de samfundsmæssige forhold, der påvirker økonomien, herunder erhvervsstruktur, indkomstfordeling og demografi.

Elever fra alle Rybners’ fire gymnasieuddannelser deltog i foredraget.

Tilbage

keyboard_arrow_up