OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Mostafas mission: Fra krig i Syrien til VVS på vestkysten

18.05.2021

Mostafa Khalil kom til Danmark fra Syrien i 2015. Seks år efter er han udlært VVS-energispecialist fra Rybners Tekniske Skole og fastansat hos Ribe VVS Service A/S.

Foto: Mostafa Khalil flygtede i 2015 fra Syrien til Danmark. I 2020 blev han udlært VVS-energispecialist fra Rybners Tekniske Skole.Foto: Mostafa Khalil flygtede i 2015 fra Syrien til Danmark. I 2020 blev han udlært VVS-energispecialist fra Rybners Tekniske Skole.

At arbejde har været 37årige Mostafa Khalils vej ind i det danske samfund: - For mig har nøglen til integration været arbejde. Det er 80-90 % af min integration. Gennem arbejde har jeg virkelig lært folk at kende.

Mostafa elsker virkelig at arbejde. Når han ikke totalrenoverer lejligheder - skifter varmerør, vandrør, afløb og gulvvarme - bruger han tiden på at istandsætte familiens nye hus i Hjerting.

Kom i lære

I januar 2015 kom Mostafa til Danmark. Han var flygtet fra krigen i Syrien. Gennem Jobcentret fik han hurtigt en række jobs og på et renoveringsprojekt i Esbjerg, fik virksomheden Ribe VVS en henvendelse fra centret om den flittige kurder. Mostafa var ikke bare arbejdsom, han var også dygtig til VVS-arbejde og d. 1. maj 2017 startede han i lære i virksomheden.

- Mostafa har fra dag ét bare villet det. Han lærte hurtigt det danske sprog, hvilket ikke er nemt. Han gik efter at komme til Sjælland for at ligge ude, og han valgte at tage en erhvervsuddannelse, fortæller Majbrit Ellgaard Graff, HR-konsulent hos Ribe VVS.

Lys fremtid

Hun er stolt og begejstret over de mål Mostafa har nået:

- Han har en stålvilje uden lige.

Efter tre et halvt år på VVS-energiuddannelsen blev Mostafa belønnet med et 10-tal for sin svendeprøve.

En del af æren for resultatet skal ifølge Mostafa gå til lærepladsen og skolens faglærere:

- Faglærerne på uddannelsen har betydet meget for mig. De var gode til at forklare tingene på forskellige måder. De tegnede og fortalte meget. Det var en stor hjælp.

Da Mostafa flygtede fra Syrien for seks år siden så missionen svær ud. Nu har han en erhvervsuddannelse og et job med mange muligheder:

- Min fremtid ser lys ud. Der er brug for VVS-energispecialister i Danmark, lyder det fra den nyudlærte svend.

Læs mere om VVS-energiuddannelsen

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up