OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Neil og Isabelle: - Vi glemmer aldrig vores tid på STX

22.06.2021

Neil Anders Nielsen Longair og Isabella Hagedorn Hansen er nye studenter fra Rybners Almene Gymnasium. Mød de to glade studenter, og hør om deres tid på STX og deres drømme for fremtiden.

Foto: Neil Anders Nielsen Longair er nyudklækket student fra Rybners STX.Foto: Neil Anders Nielsen Longair er nyudklækket student fra Rybners STX.

Neil fik et nyt og bredt syn på verden

Til hans sidste eksamen forsvarede Neil Anders Nielsen Longair sit studieretningsprojekt om skotsk nationalisme til topkarakter. Selv er drengen med de skotske aner tændt af en global ild, og derfor vil han nu læse statskundskab på universitetet.

På STX er Neil blevet voksen:

- Jeg ser og forstår nogle ting, som jeg ikke forstod for tre år siden. Jeg har lært at se problemstillinger fra flere perspektiver.

Det har givet ham en ballast til nogle gode samtaler om politik med hans passionerede skotske far:

- På gymnasiet har jeg lært at være både saglig og faglig. Jeg har lært at forholde mig kritisk og se emner fra flere vinkler.

På den samfundsfaglige studieretning på STX fordybede Neil sig også i engelsk sprog og kultur. Men udover engelske noveller og livlige diskussioner i samfundsfag, fandt Neil perspektiv på livet i det sociale:

- Det har været fedt at møde så mange forskellige mennesker. Det har været meget brugbart for mig, at se forskellighederne i den verden vi lever i.

Neil vil bruge sommerferien på at rejse rundt i Europa inden han starter på statskundskab.

Isabella: - Tre år jeg vil huske resten af livet

Isabella Hagedorn Hansen er ny student fra Rybners Almene Gymnasium. Hun har glædet sig til øjeblikket, hvor hun fik studenterhuen på:

- Jeg kommer til at huske dette øjeblik resten af livet.

For tre år siden startede Isabella på STX. Og hendes forventninger var store:

- Jeg forventede, at jeg ville få en masse venner for livet. At jeg ville blive udfordret intellektuelt og få en masse sanseoplevelser i form af fester og venskaber.

- Men jeg havde aldrig troet, at jeg ville blive så glad for min gymnasietid, som jeg faktisk er.

Med fag som matematik og bioteknologi på højniveau satser Isabella nu på at blive læge. Men først tager hun et sabbatår, hvor hun gerne vil arbejde på et sygehus eller i hjemmeplejen.

Herefter går turen til Odense for at læse medicin. Men måske vender Isabella tilbage til Esbjerg for at tage kandidatuddannelsen.

 

Læs mere om Rybers STX

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up