OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Ny uddannelse i autohjælp kommer til Esbjerg

14.04.2022

Børne- og undervisningsministeren Pernille Rosenkrantz-Theil har netop godkendt en ny erhvervsuddannelse i Esbjerg. Allerede efter sommerferien bliver det muligt at tage en uddannelse i autohjælp på Rybners, som det eneste sted i Danmark.

Nu bliver det muligt at tage en uddannelse i autohjælp på Rybners Tekniske Skole i Esbjerg. Børne- og undervisningsministeren Pernille Rosenkrantz-Theil har godkendt Rybners’ ansøgning om et nyt udbud af GF2 og hovedforløbet på uddannelsen. De første elever kan allerede starte på uddannelsen til august i år.

Direktør for Rybners Erhvervsuddannelser og kursusaktiviteter Lars Katzmann er begejstret for skolens nye erhvervsuddannelse: 

- Jeg er meget glad for at vi har fået en lille ny, som har potentiale til at vokse sig stor og stærk. Det er et godt tilbud, som supplerer vores øvrige uddannelser rigtig godt, og skaber nye muligheder for vores elever – og elever fra hele landet.

Et helt unikt fagligt miljø

I valget af Rybners som uddannelsessted, blev det bl.a. fremhævet at Rybners tidligere har udbudt specialet autohjælp, at uddannelsesinstitutionen råder over et skolehjem og at skolen på nuværende tidspunkt udbyder kurser svarende til indholdet på uddannelsen:

- På Rybners har vi over mange år skabt et helt unikt fagligt miljø indenfor redderuddannelserne - både ambulance og autohjælp. Vi har løbende investeret i tidssvarende udstyr, og har en stor kursusaktivitet på området, så jeg synes det er helt naturligt at et enigt fagligt udvalg har anbefalet undervisningsministeriet at pege på Rybners, siger Lars Katzmann.

Påtænker man at begynde på uddannelsen, står landets udbydere af autohjælp ifølge Lars Katzmann klar med lærepladser:

- Vi har været i dialog med udbyderne af autohjælp, og der er stor vilje i branchen til at tage lærlinge. Branchen har, lige som Rybners, været repræsenteret i den arbejdsgruppe, der har udviklet uddannelsen, så den er målrettet til at dække de behov autohjælpsbranchen har.

- Branchen er meget optaget af at levere en god kvalitet i deres ydelser, og ved at det at have faglært arbejdskraft er et kvalitetsstempel.

 

Fakta om uddannelsen:

På autohjælpsuddannelsen opnår eleverne viden og færdigheder inden for:

  • Almindelig autohjælp på køretøjer
  • Grundlæggende redningsarbejde og sikring af arbejdssted
  • Assistere ved redningsarbejde på skadested
  • Anhugning og bjærgning med spil
  • Udrykningskørsel, autohjælp
  • Kundeservice og konflikthåndtering

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up