OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Nyt projekt: 18,7 mio. kr. skal styrke overgangen fra FGU til erhvervsuddannelse

20.06.2024

Otte erhvervsuddannelser og alle seks FGU-institutioner i Region Syddanmark går sammen om et nyt, stort EU-projekt, der skal styrke overgangen fra FGU til erhvervsuddannelse. EU’s Socialfond Plus og Region Syddanmarks Uddannelsespulje finansierer projektet.

”Broen til fremtiden” hedder det projekt, som netop har modtaget støtte af EU's Socialfond Plus og Region Syddanmarks Uddannelsespulje. Med et budget på 18,7 mio. kr. skal projektet gøre det lettere at gå fra FGU-elev til EUD-elev. Det skal blandt andet ske ved at skabe nysgerrighed, kendskab og relationer, der kan give en tryg og sikker overgang. Målet er, at flere unge bliver motiverede og kompetente til at kunne træffe valg i forhold til uddannelse og job.

- Vi er enormt glade for, at vi nu får styrket samarbejdet mellem FGU-sektoren og erhvervsuddannelserne. Vi sender mange elever den vej, og for at give dem de bedste betingelser for at få en god oplevelse og gennemføre en uddannelse, skal vi have fokus på sammen at styrke elevernes motivation og skabe gode relationer tidligt i forløbet, siger Per Ivan Jensen, der er vicedirektør og leder af udviklingsafdelingen på FGU Trekanten.

FGU Trekanten er projektejer og overordnet tovholder på projektet, og de øvrige samarbejdspartnere er FGU Fyn, FGU Vest, FGU Syd- og Midtfyn, FGU Sønderjylland, FGU Kolding/Vejen, Hansenberg, Svendborg Erhvervsskole, SDE, EUC Syd, SOSU Syd, SOSU Fyn, SOSU Esbjerg og Rybners.

Projektet starter d. 1. september 2024 og løber over tre år. Følg projektet på FGU Trekantens hjemmeside, og på sociale medier #broentilfremtideneu.

Fakta om FGU:

FGU er den forberedende grunduddannelse for unge mellem 15 og 25 år, som endnu ikke er i uddannelse eller job.

Der findes 27 FGU-institutioner i Danmark. Seks af institutionerne ligger i Region Syddanmark og består af 22 skoler.

 

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up