OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Rybners-direktør bliver Ridder af Dannebrogordenen: Lægger vægt på hans nationale arbejde for uddannelse og beskæftigelse

06.09.2024

Der er kommet en ny ridder i Danmark. Det er Rybners’ administrerende direktør, Olaf Rye, der har fået den fine titel ‘Ridder af Dannebrogordenen’ af Hans Majestæt Kong Frederik. Kongen har blandt andet lagt vægt på Olaf Ryes almennyttige arbejde på uddannelses- og beskæftigelsesområdet.

Der er kommet en ny ridder i Danmark. Det er Rybners’ administrerende direktør, Olaf Rye, der har fået den fine titel ‘Ridder af Dannebrogordenen’ af Hans Majestæt Kong Frederik. Kongen har blandt andet lagt vægt på Olaf Ryes almennyttige arbejde på uddannelses- og beskæftigelsesområdet.

I går har Olaf Rye, der er administrerende direktør for Rybners, modtaget en ære, der er få danskere forundt. Han er nemlig blevet kåret til Ridder af Dannebrogordenen, der er en ridderorden, som blev indstiftet af Christian d. 5. i 1671.

Dannebrogordenens ridderkors bliver stadig den dag i dag uddelt af rigets regent. Det er altså Hans Majestæt Kong Frederik, der har besluttet at give Olaf Rye titlen. Og spørger man Rybners’ bestyrelsesformand, Michael Mathiesen, er æren fuldt fortjent.

- Det er med stor stolthed, at vi i dag fejrer, at Olaf Rye, modtager ridderkorset. Olaf er en leder, der inspirerer både medarbejdere og studerende, og vi er taknemmelige for hans utrættelige indsats. Vi ønsker ham et stort tillykke med denne velfortjente anerkendelse, siger Michael Mathiesen.

Olaf Rye har arbejdet på Rybners i 35 år og har siden 2020 været administrerende direktør for de cirka 450 medarbejdere og 3400 årselever.

En initiativrig mand

I dag er langt størstedelen af Dannebrogsordenens medlemmer borgerlige danskere, der har gjort særlig almennyttig tjeneste for Danmark. I Olaf Ryes tilfælde er det hans store arbejde på beskæftigelses- og uddannelsesområdet, der nu har ført til titlen som Ridder af Dannebrogordenen.

Han har blandt andet under corona-epidemien været repræsentant for uddannelsessektoren i arbejdet med JOB-VEU-modellen, der hjalp virksomheder med at kompetenceudvikle, så flere kunne beholde deres job i tider med nedlukning og produktionsnedgang.

Samtidig stod han i spidsen for den nationale koordinering af akutberedskabet under corona-epidemien, hvor 163 ledige i løbet af kort tid blev uddannet til at indgå i beredskabet, som var hårdt presset af mangel på hænder. Det er et arbejde, han stadig leder.

Der blev også lagt vægt på Olaf Ryes rolle som en af initiativtagerne til Green-Skills-sekretariatet, der er med til at sikre større fokus på, hvordan uddannelsessystemet kan være med til at sikre, at Danmark når sine klimamål.

Alt det har Hans Majestæt Kong Frederik lagt vægt på, da han tildelte Olaf Rye ridderkorset.

- Olaf har ydet flere særlige indsatser, som har haft stor betydning for både det enkelte individ, virksomheder og staten. Her har han gennem tre årtier udvist enestående engagement og dedikation i sit arbejde hos Rybners, og denne ærefulde udmærkelse er et vidnesbyrd om hans store bidrag til vores institution og til uddannelsessektoren som helhed, siger Rybners’ bestyrelsesformand Michael Mathiesen.

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up