OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Rybners STX indfører lystlæsning: Læs en krimi i skoletiden

30.10.2020

Læs lige den bog du vil i skoletiden. Rybners STX sætter fokus på fordybelse og koncentration ved at sætte lystlæsning på skoleskemaet.

Foto: Elever fra skolepraktikken på tømreruddannelsen på Rybners Tekniske Skole har bygget bogkasserne til STXs lystlæsningsprojekt.Foto: Elever fra skolepraktikken på tømreruddannelsen på Rybners Tekniske Skole har bygget bogkasserne til STXs lystlæsningsprojekt.

2. g-elever og undervisere på STX skal hver uge frem til påskeferie bruge 45 min. på lystlæsning. Hver elev må læse lige, hvad de vil, både skønlitteratur og faglitteratur og på alle sprog. De må bare ikke læse lektier.

- Vi prøver med dette initiativ ikke bare at fremme elevernes lyst til at læse. Vi prøver også at styrke deres koncentration og fordybelse, lyder det fra Niels Chrestensen Hviid, rektor på Rybners STX.  

Små åndehuller til fordybelse
For det kan være svært at finde ro i en tid med Snapchat, Instagram og breaking news.

- Vi forsøger at skabe små åndehuller til fordybelse i en digital tidsalder fyldt med hurtige informationer og sociale medier. Det ser vi som en del af dannelsesopgaven på det almene gymnasium.

Eleverne læser på papir, og de medbringer selv deres egen bog eller låner en bog fra de specialdesignede bogkasser. Bogkasserne er designet og bygget af elever fra skolepraktikken på tømreruddannelsen på Rybners Tekniske Skole.

 

Rammerne for lystlæsning på Rybners STX:

  • Alle elever har lystlæsning 45 minutter om ugen i skiftende moduler, så de fordeles ud over fagene.
  • Man må læse lige hvad man vil, både skønlitteratur og faglitteratur og på alle sprog, bare man ikke læser lektier.
  • Man læser på papir og medbringer selv sin egen bog. Man kan også låne én på skolen.
  • Man må ikke høre musik imens, og tændte computere og mobiltelefoner er bandlyst.

Tilbage

keyboard_arrow_up