OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Rybners Tekniske Gymnasium indgår samarbejde med Maskinmesterskolen

28.11.2019

Elever på Rybners Tekniske Gymnasium (HTX) får undervisning på maskinmesterskolen i Esbjerg. Rybners HTX og Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg har indgået en samarbejdsaftale, som blandt andet betyder at 3. års elever fra gymnasiet får et længere undervisningsforløb på maskinmesteruddannelsen.

Foto: Elever fra HTX har de sidste 14 dage haft tre undervisningsforløb på Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg.Foto: Elever fra HTX har de sidste 14 dage haft tre undervisningsforløb på Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg.

Teori i anvendelse. Karrierelæring. Videreuddannelse i lokalområdet. Eleverne fra Rybners HTX får ifølge Michael Fallesen, uddannelsesleder på Rybners HTX og HF, meget ud af gymnasiets samarbejdsaftale med Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg.

- Vores elever kan godt lide matematik og fysik. Særligt når elevernes teoretiske viden kommer i anvendelse, er de hooked. Derfor giver de virkelighedsnære opgaver de løser på maskinmesterskolen, stor værdi for deres læring.

- At de så også får blik for hvilke karriereveje de kan vælge, og hvilke interessante videreuddannelser der er i lokalområdet, er endnu to store plusser, siger Michael Fallesen.

Læs videre på en lokal videregående uddannelse
For Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg er samarbejdet med Rybners Teknisk Gymnasium en mulighed for at tiltrække elever til maskinmesteruddannelsen.

- Vort primære mål er at tiltrække elever fra Rybners HTX til maskinmesterskolen i Esbjerg. Generelt er kendskabet til maskinmesteruddannelsen ikke godt nok blandt unge, hvorfor vi ikke bliver valgt til.

- Vi håber med dette samarbejde at skabe interesse hos nogle af eleverne, så de vælger at fortsætte deres videre uddannelse hos os, siger Hans Thomsen, adjunkt på Fredericia Maskinmesterskole.

På maskinmesterskolen kommer 3.g-elever fra Rybners HTX bl.a. til at arbejde med programmering af computere til masseproduktion eks. til styring af transportbånd.

HTX-elever er skarpe på matematik og fysisk
Fredericia Maskinmesterskole ser i disse år en fremgang i antallet af ansøgere med en studentereksamen. For skolen er særligt studenter med en teknisk studentereksamen eftertragtede:

- De er, som udgangspunkt, i høj grad gearet til videreuddannelse. De er skarpe på matematik og fysik, som, blandt mange andre, er to gennemgående fag på maskinmesteruddannelsen, siger Hans Thomsen, og han forsætter:

- De er gode til at hjælpe deres kolleger fra de håndværksmæssige uddannelser med de boglige fag, og omvendt så kan håndværkerne hjælpe gymnasiasterne med det praktiske i vore el- og maskinlaboratorier.

Det lader til at interessen fra de lokale gymnasieelever er gengældt. I år er antallet af ansøgere til Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg med en studentereksamen steget med 20 procent sammenlignet med sidste år.

Samarbejdsaftalen mellem Rybners HTX og Fredericia Maskinmesterskole i Esbjerg er indgået efter sommerferien og udover 3.g’ernes forløb på maskinmesterskolen, kommer også 2.g’erne i deres fysisktimer til at arbejde med kendte praksiseksempler for en maskinmester.

Tilbage

keyboard_arrow_up