OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Student uddanner sig til smed: Philip drømmer om at arbejde på en boreplatform

17.05.2023

Philip kombinerer det boglige fra sin studentereksamen med nye faglige og praktiske kompetencer på smedeuddannelsen.

Philip Starup Mortensen har en studentereksamen. Nu er han ved at uddanne sig til smed. Foto: RybnersPhilip Starup Mortensen har en studentereksamen. Nu er han ved at uddanne sig til smed. Foto: Rybners

22-årige Philip Starup Mortensen drømmer om at arbejde som smed, og det skal være på åbent hav på en boreplatform.

- Jeg har altid haft en stor passion for at arbejde offshore. Da jeg var mindre ville jeg gerne arbejde indenfor vindmølleteknik, men senere fik jeg større interesse for olie og gas.

Philips uddannelsesrejse startede dog på STX på Tønder Gymnasium. Her tog han en studentereksamen med musik og engelsk på højniveau. Men på gymnasiet fandt han ud af et stillesiddende job foran en computer ikke var noget for ham:

- Jeg vil langt hellere arbejde med hænderne og blive lidt beskidt. Jeg kan godt lide at omsætte teori til praksis.

Vil være faglært smed

Efter to sabbatår, hvor Philip arbejdede på et lager, traf han et valg. Nu ville han være faglært smed og arbejde offshore indenfor olie og gasbranchen. Derfor søgte Philip om optagelse på smedeuddannelsen på Rybners Tekniske Skole. Ikke længe herefter stod han med sit optagelsesbrev i hånden hos Semco Maritime på Esbjerg Havn.

- De stak mig nummeret på en af deres værkførere. Ham fik jeg så en rigtig god snak med og det mundede ud i en læreplads. Så nu er jeg 100 % sikker på, at jeg indenfor 4-5 år arbejder offshore på en boreplatform. Det er fantastisk.

Mere moden efter gymnasiet

Philip fortryder ikke at han tog en gymnasieuddannelsen inden han startede på smedeuddannelsen:

- Jeg kunne have taget en erhvervsuddannelse lige efter folkeskolen, men jeg valgte gymnasievejen. Nu er jeg blevet mere moden og klar til at blive faglært. På sigt giver min studentereksamen mig gode kort på hånden, hvis jeg vil videreuddanne mig til ingeniør.

- Det er et plus for en ingeniør at have en erhvervsuddannelse i rygsækken for så ved man både hvordan det fungerer i teori og praksis.

Philip startede på grundforløb 2 på smedeuddannelsen i januar, og til juni begynder han som lærling hos Semco.

- Smedeuddannelsen er lige mig. Her får jeg noget i hænderne og ser det blive bygget.

 

Tag en erhvervsuddannelse efter gymnasiet

Har du en studentereksamen fra HHX, HTX, STX eller HF? Start din karriere på arbejdsmarkedet med en erhvervsuddannelse.

Brug studenterhuen - bliv faglært!

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up