OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Succes med grøn opkvalificering: Green Skills skaber resultater, der giver genlyd i Europa

26.09.2023

Green Skills opkvalificerer med succes ledige og ansatte, så de kan varetage jobs inden for den grønne omstilling. Det lokale netværkssamarbejde gør det så godt, at Europa-Kommissionen ønsker at dele projektets resultater på tværs af Europa.

(th) Martin Dunlap Svane, udviklingschef på Rybners, og Kenneth Lehm Nordestgaard, sekretariatsleder for Green Skills Fællessekretariatet, er taget til Bruxelles for at dele ud af netværkssamarbejdets gode erfaringer og resultater. Foto: Rybners(th) Martin Dunlap Svane, udviklingschef på Rybners, og Kenneth Lehm Nordestgaard, sekretariatsleder for Green Skills Fællessekretariatet, er taget til Bruxelles for at dele ud af netværkssamarbejdets gode erfaringer og resultater. Foto: Rybners

Green Skills har succes med at opkvalificere arbejdsstyrken til fremtidens krav i den grønne omstilling. Det har Europa-Kommissionen fået øjnene op for. Derfor har de inviteret en delegation fra Esbjerg til Bruxelles for at dele ud af netværkssamarbejdets gode erfaringer og resultater, så de kan indgå i en analyse af best practice globalt på området.

- Jeg er stolt over, at Esbjerg med Europa-Kommissionens invitation til Green Skills endnu engang får international opmærksomhed om et initiativ, der knytter sig til den grønne omstilling. Vi deler gerne vores erfaringer, også når det handler om at sikre, at vi har de rette hænder og hoveder til at varetage nutidens og fremtidens jobs i den grønne omstilling, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen.

En af initiativtagerne til Green Skills er Rybners, og her glæder adm. direktør Olaf Rye sig over at uddannelsesinstitutionen kan bidrage til at fremme netværkssamarbejdet:

- På Rybners udgør vores tilgang til kompetenceudvikling og opkvalificering et direkte respons på arbejdsmarked og virksomhedernes specifikke behov. Vi tilbyder en bred vifte af gratis tjenester via vores faglig specialiseret Full service sekretariat, herunder kompetenceafdækning, skræddersyet rådgivning, administrativ støtte og hjælp til ansøgninger om økonomisk støtte fra både offentlige instanser, fonde og puljer. Dette sikrer en problemfri proces for arbejdsmarked og virksomhederne, når de ønsker at efteruddanne og opkvalificere deres medarbejdere, forklarer Olaf Rye.

Gode erfaringer og resultater

Tal fra Green Skills viser tydeligt, at deres indsats virker i tæt samarbejde med energiteamet. Senest har 125 ledige deltaget i erhvervsrettede voksen- og efteruddannelsesforløb (VEU), hvor Green Skills bl.a. har været involveret. Over 77 procent af deltagerne var efter en måned enten i arbejde eller under videreuddannelse. Knap hver tredje kursist vælger at uddanne sig videre til faglært efter opkvalificeringsforløbene.

De gode erfaringer og resultater fra Green Skills skal nu indgå i en analyse af best practice på området, som European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA) under Europa-Kommissionen står bag. Resultaterne af analysen skal deles på tværs af Europa, så andre kan hente inspiration til opkvalificeringsindsatser med fokus på grøn omstilling.

Europa-Kommissionens analyse forventes at være klar til at blive offentliggjort i 2024.

 

Om Green Skills

Green Skills er et netværkssamarbejde mellem forskellige uddannelsesudbydere herunder Rybners, jobcentrene i Esbjerg og Varde Kommune og arbejdsmarkedets parter.

Målet med samarbejdet er at igangsætte, understøtte og koordinere aktiviteter der kan bidrage til at skaffe kvalificeret arbejdskraft til den del af den grønne omstilling som har sit udgangspunkt i Esbjerg og det Sydvestjyske område, med særlig fokus på faglærte og specialarbejdere.

Green Skills netværkssamarbejdet understøttes af et fællessekretariat, bestående af medarbejdere udlånt af henholdsvis Rybners og Jobcenter Esbjerg.

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up