OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Syv lange og hårde år endte med triumf: Victor er nu udlært mekaniker med topkarakter

14.06.2023

Victors vej til svendebrevet har været fyldt med udfordringer, men passionen for håndværket har altid været intakt.

Syv år efter han startede på uddannelsen, kan 23-årige Victor nu endelig kalde sig udlært personvognsmekaniker med et 10-tal til svendeprøven. Foto: RybnersSyv år efter han startede på uddannelsen, kan 23-årige Victor nu endelig kalde sig udlært personvognsmekaniker med et 10-tal til svendeprøven. Foto: Rybners

Da 23-årige Victor Steffen Petersen modtog karakteren for sin svendeprøve, blev han meget overrasket. Ikke alene var han bestået, han havde fået et 10-tal i sin sidste eksamen på personvognsmekanikeruddannelsen på Rybners.

Det var kulminationen på mange års kamp for at få den uddannelsen, han altid havde drømt om:

- Jeg har altid gerne ville være mekaniker. Jeg altid gerne ville være god til et håndværk og hjælpe andre. Men de sidste syv år har jeg kæmpet for at få uddannelsen. Det har været en lang kamp, men nu er jeg endelig i mål, siger Victor, som allerede tilbage i 2016 startede på grundforløbet på Rybners Tekniske Skole.

Men efter et halvt år stoppede han på skolen. Han var ikke klar til at gå videre med uddannelsen. De næste par år arbejde han som ufaglært, inden han igen påbegyndte mekanikeruddannelsen på en anden teknisk skole.

Victor var helt nede

Men Victor havde svært ved at koncentrere sig, når han var på skolen. Det blev ikke nemmere for ham under coronanedlukningerne. Han blev ramt af depression og startede i udredning for ADHD.

Forløbet skulle dog vise sig at være godt for Victor. Han kom på medicin og pludselig kunne han sidde stille og fokusere i timerne. Men på grund af for meget fravær kunne Victor ikke få lov at fortsætte på skolen:

- Jeg var helt nede. Det er nærmest umuligt at komme tilbage, når man har lavet den samme fejl flere gange.

Rakte ud efter hjælp og fik den

Heldigvis for Victor ringede han til en mand, som han tidligere har rakt ud efter for råd. Poul-Erik Viuff er uddannelses- og erhvervsvejleder på Rybners og efter flere snakke med Victor, fik han sammen med lærerne på mekanikeruddannelsen arrangeret det således, at Victor kunne tage det sidste af sin uddannelse på Rybners.

- Jeg er super glad for den hjælp jeg har fået af Poul-Erik - den har været over al forventning. Han er rigtig god til at lytte og stille de rigtige spørgsmål, som åbner op for at man selv begynder at tænke over, hvad der er problemet, og hvad man selv kan gøre, fortæller Victor og uddyber:

-  Det hjælper at være åben, og fortælle hvordan man har det. Jeg har fundet ud af, at jeg har brug for at der er nogen der er lidt over mig, som spørger ind til, hvordan jeg går og har det. Det har de været gode til på Rybners.

Victor er landet et godt sted. Han er bestået sin svendeprøve med bravur. Han har en kæreste. Og inden længe rejser han til Australien for i to år at arbejde hos en mekaniker der reparerer europæiske biler.

- Jeg er bare glad for tiden, siger han med et stort smil.

 

Læs om uddannelsen til personvognsmekaniker her

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up