OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Trafikskolen og Rybners indgår samarbejde om kørekortundervisning

22.12.2021

Elever på ambulancebehandleruddannelsen på Rybners får i fremtiden kørekortundervisning af undervisere fra Trafikskolen i Esbjerg. Aftalen sikrer at den populære uddannelse også på sigt kan levere undervisning til tiden og af høj kvalitet.

På ambulancebehandleruddannelsen på Rybners får eleverne udover en sundhedsfaglig uddannelse også kørekort til lastbil og en taxikvalifikationsuddannelse.

Begge er krav i uddannelsesbekendtgørelsen, og derfor en forudsætning for at gennemføre uddannelsen og arbejde i ambulancetjenesten. Desværre er det er svært at rekruttere kørelærere med kompetence til at undervise i lastbilkørekort:

- Vi har derfor valgt at indgå et samarbejde med AMU centret Trafikskolen i Esbjerg for at sikre, at vi også i fremtiden kan levere undervisning til tiden og af høj kvalitet til vores ambulancebehandlerelever.

- Vi har gennem længere tid haft et godt og uformelt samarbejde med Trafikskolen, hvor vi har lånt undervisere og udstyr af hinanden. Det samarbejde styrker vi nu med denne aftale, udtaler Lars Katzmann, direktør for Rybners erhvervsuddannelser og kurser.

Samarbejdet har altid fungeret godt

Han bakkes op af Syrak Underbjerg, direktør for Trafikskolen:

- Ved Trafikskolen er vi glade for samarbejdet med Rybners. Samarbejdet har altid fungeret godt, og vi er enige i, at samarbejdet ikke kun skal styrke os som institutioner imellem, men også give eleverne de bedste muligheder i fremtiden på arbejdsmarkedet.

På sigt kan der være flere samarbejdsopgaver på vej til Trafikskolen og Rybners. I december ansøgte uddannelsesinstitutionen om at udbyde en ny erhvervsuddannelse i autohjælp. Her skal eleverne både have kørekort til lastbil og til anhænger - foruden det krævede EU-kvalifikationsbevis.

Læs mere om ambulancebehandleruddannelsen

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up