OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Ukrainere bliver klædt på til job i industrien

10.08.2022

Nyt opkvalificeringsforløb for ukrainere skal sikre flere medarbejdere til industri- og produktionsområdet. Mandag startede de første 30 ukrainere på forløbet.

De næste 10 uger skal 30 ukrainere på et særlig tilrettelagt opkvalificeringsforløb stilet mod jobs i danske industri- og produktionsvirksomheder, der mangler kvalificeret arbejdskraft.

- Opkvalificeringsforløbet er tilrettelagt bredt til industri- og produktionsområdet med henblik på rekruttering til branchens lokale virksomheder i en støttende overgang mellem faglig og alm. opkvalificering og det lokale arbejdsmarked, lyder det fra jobcenterchef i Jobcenter Esbjerg, Pia Damtoft.

Opkvalificeringsforløbet er udarbejdet i et samarbejde mellem den lokale beskæftigelsesindsats i Esbjerg, DI – Dansk Industri samt uddannelsesudbyderne AOF Center Sydjylland og Rybners:

- Jobcenter Esbjerg fortjener stor ros for den kæmpe indsat de leverer, for at hjælpe de ukrainske flygtninge ud på arbejdsmarkedet. Vi er glade for at vi på Rybners kan støtte op om projektet med vores dygtige faglærere, lyder der fra Lars Katzmann, direktør for Rybners Erhvervsuddannelser og kursusområdet.

På opkvalificeringsforløbet opnår kursisterne kompetencer, så de vil kunne arbejde som fx specialarbejder indenfor industri, produktion eller lager og logistik.

Interessen for opkvalificeringsforløbet har været stort, og allerede til efteråret forventes endnu et hold kursister at påbegynde.

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up