OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Ukrainske Vitaliy er årets første EUX Business-student

14.06.2022

Årets første student på EUX Business fabrikerer skudsikreveste til det ukrainske militær og oversætter kursusmateriale til flygtninge.

Årets første student på Rybners EUX Business Vitaliy får overrakt en buket blomster af uddannelseschef Marianne Kirk Foto: RybnersÅrets første student på Rybners EUX Business Vitaliy får overrakt en buket blomster af uddannelseschef Marianne Kirk Foto: Rybners

Vitaliy Bondarenko er født i Ukraine, men kom til Danmark for 17 år siden. Han startede med at arbejde i landbruget, men skiftede karrierespor og startede på en EUX Business-uddannelse på Rybners Handelsskole.

Efter to år på skolebænken kan han nu kalde sig EUX-student:

- Jeg har haft de bedste lærere, de har været flinke og hjælpsomme. Og generelt har uddannelsens struktur passet mig rigtig godt.

Nu skal Vitaliy finde en elevplads, hvor han kan være de næste to, for at fuldføre EUX Business-uddannelsen:

- På mit hovedforløb vil jeg gerne have en elevstilling indenfor shipping, spedition eller økonomi.

Selvom Vitaliy Bondarenko har dansk statsborgerskab og boet i Danmark i 17 år, så har krigen i hans hjemland gjort et stort indtryk på den nyudklækkede student.

Derfor har han blandt andet været med til at fabrikere og sende skudsikreveste til Ukraine. Seneste har han oversat kursusmateriale til rekrutterings- og opkvalificeringsforløb for ukrainske flygtninge indenfor restaurationsbranchen og industrien.

Læs mere om EUX Business

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up