OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Unge forskere: Mathilde, Astrid og Caroline vinder 15.000 kr. for alge-projekt

27.04.2020

Mathilde, Astrid og Caroline fra Rybners Tekniske Gymnasium (HTX) vandt FLSmidths Cementens pris på 15.000 kr. ved Unge Forskere-finalen. Prisen uddeles til et projekt, som bruger teknologi og naturvidenskab til at fremme bæredygtighed.

Foto: Vært for Unge Forskere-finalen Line Friis udråber Mathilde, Astrid og Carolines projekt, som vinder af FLSmidths Cementens pris på 15.000 kr.Foto: Vært for Unge Forskere-finalen Line Friis udråber Mathilde, Astrid og Carolines projekt, som vinder af FLSmidths Cementens pris på 15.000 kr.

Og bæredygtighed er lige netop, hvad Mathilde, Astrid og Carolines projekt handler om. De vil undersøge om alger kan være med til at rense forurenet vand. Først undersøger de, hvad den bedste grobund for algerne er. Herefter vil de påvise, at algerne kan absorbere tungmetaller fra vand.

HTX redder verden
Under temaet: HTX redder verden har eleverne på HTX i år arbejdet med selvvalgte projekter, der i det små kan bidrage til at redde verden. Ét af de projekter er Mathilde, Astrid og Carolines.

- Projekter som disse er typisk for HTX. Eleverne lærer matematik, fysik og kemi og så går de herned i laboratorierne og bruger den viden. Vi lærer naturvidenskabelige fag for at anvende dem – det er HTX i en nøddeskal, fortæller pigernes underviser Lars Mikael Husum.

I år deltog ni elever fra Rybners HTX med fire selvvalgte projekter i Unge Forskere-finalen. Konkurrencen Unge Forskere er for alle klassetrin på ungdomsuddannelserne STX, HHX og HTX. Konkurrencen er et DM i forskningen, opfindelserne, innovationen og nysgerrighedens tegn. 

Tilbage

keyboard_arrow_up