OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Valdemar og co. finder et godt ”hjem” til målestation

31.10.2020

Sø-projekt støttet af Novo Nordisk Fonden begynder at tage form. Lørdag var fire HTX-elever fra projektet taget til Kvaglund Sø i Esbjerg Ø for at lave målinger af søen.

Foto: Valdemar (med ryggen til) holder linen på bredden, mens Mathias, Viggo og Frederik sejler ud på Kvaglund Sø.Foto: Valdemar (med ryggen til) holder linen på bredden, mens Mathias, Viggo og Frederik sejler ud på Kvaglund Sø.

Mathias, Viggo, Valdemar og Frederik fra Rybners HTX sejlede lørdag rundt i en gummibåd på Kvaglund Sø. Her foretog de 150 dybdemålinger af søen - en måling for hver 3. meter. 

Målingerne skal eleverne bruge til at bestemme, hvor i søen de skal placere en special designet målestation. Målestationen skal indsamle data om fx nedbør, lufttemperatur og vindretning.

En af deltagerne i sø-projektet er Valdemar. Han går i 2.A på HTX. Og han er vild med naturvidenskab:

- Da vores underviser Steffen forklarede om projektet, synes jeg det lød interessant. Jeg har ledt efter noget ,jeg kunne lave i min fritid, og det virker som et enestående projekt.

For Valdemar giver projektet ham erfaringer med feltarbejde, for han ved allerede nu, hvilken uddannelesesvej han vil følge:  

- Jeg ved, at jeg gerne vil læse en eller anden form for ingeniøruddannelse, når jeg er færdig med HTX.

Næste opgave for Valdemar og de andre deltagere i projektet bliver at lave lignende målinger i Spangsbjerg Mølle Sø.

Sø-projektet fik tidligere på året 4,8 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden.

 

Læs også:

Rybners Tekniske Gymnasium får 4,8 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden

Tilbage

keyboard_arrow_up