OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

VM i Skills: Malertalent er klar til at male Frankrig rød og hvid

09.08.2024

Årets bedste bygningsmalerlærling drager i september til WorldSkills i Frankrig sammen med skillslandsholdet. Træneren kalder hende et naturtalent og håber på en plads blandt de 12 bedste.

DM i Skills-vinder Camilla Gelmer (tv) håber på en top-10 placering til WordSkills. Faglærer Hanne Asmussen tror på sin dygtige elev. Foto: RybnersDM i Skills-vinder Camilla Gelmer (tv) håber på en top-10 placering til WordSkills. Faglærer Hanne Asmussen tror på sin dygtige elev. Foto: Rybners

18-årige Camilla Gelmer, som vandt Danmarksmesterskabet for bygningsmalere ved DM i Skills, er nu klar til at tage sin talentfulde pensel med til det internationale niveau. I september skal hun repræsentere Danmark ved WorldSkills i Lyon i Frankrig, hvor hun vil konkurrere mod de dygtigste bygningsmalerlærlinge fra 24 lande i perioden 10.-15. september.

Camilla, der er i lære hos Marlenes Malerfirma i Varde og under uddannelse på Rybners Tekniske Skole, har allerede bevist sit store talent på nationalt plan. Nu står hun over for sin største udfordring hidtil, når hun skal dyste om titlen som verdens bedste bygningsmalerlærling.

Inden Camilla tager til Lyon, deltager hun i de nordiske mesterskaber i Reykjavík i Island fra den 14. til den 16. august, hvor hun skal konkurrere mod de nationale mestre fra de andre nordiske lande. Konkurrencen finder sted i Islands hovedstad på byens rådhus.

Forbereder sig mentalt på VM

Camilla Gelmer udtaler om den kommende udfordring:

- Jeg prøver at forberede mig mentalt på VM. Jeg synes, DM var stort, men VM bliver endnu større.

- Jeg træner fuld tid på skolen i disse uger og øver mig i alle discipliner – både tapet, maleropgaver, lakering og dekorationer. Vores konkurrenceopgave er hemmelig, indtil vi står i Lyon, og det, jeg glæder mig mest til, er at se opgaverne. Jeg er stærkest i dekorationer, og det synes jeg også er sjovest, men jeg glæder mig bare til hele oplevelsen og håber på at komme i top-10 – det kunne være fedt.

Camilla er et naturtalent

Hanne Asmussen, faglærer på bygningsmaleruddannelsen og Camillas træner, er meget imponeret over sin elevs præstationer:

- Camilla er et naturtalent. Hun er hurtig – både til at male og oppe i hovedet. Jeg skal kun fortælle hende noget én gang, og så husker hun det. Camilla får svært ved at hamle op med de lande, der ikke laver andet end at træne, hvilket vi ikke har økonomi til her i Danmark. Hvis vi kommer i top-12, så er det rigtig godt. Men vi vil selvfølgelig gerne vinde.

Camilla Gelmer repræsenterer sammen med 19 andre fagatleter Danmark ved verdensmesterskaberne i Lyon. Sammen med det danske skillslandshold vil hun gøre sit yderste for at sætte danske farver på den internationale scene.

 

Læs mere om bygningsmaleruddannelsen på Rybners

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up