OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Voxpop: Gode råd til nye elever på Rybners

21.09.2023

Det var med stor spænding, da de nye elever ankom til Rybners og blev mødt af svajende flag på første skoledag. Vi har haft fat i rutinerede elever, som kommer med deres bedste råd til nye elever på Rybners.

Ane, 3.X, Rybners Almene Gymnasium STX

Hvad kan du glæde dig til på Rybners?

Du kan først og fremmest glæde dig til, at du skal på gymnasium. Alle har hørt den her myte om, at gymnasiet er de tre fedeste år i dit liv. Det kan jeg sige Rybners lever op til. Du får lov til og have en masse socialt og lære en masse nye ting – og så får du det det største netværk og fællesskab. Så ja, man skal vælge at tage på Rybners. Det bliver de tre fedeste år.

Har du nogle gode råd til nye elever?

Når du kommer første skoledag, så er mit allerbedste råd at gå ind med, hvad du selv gerne vil møde. Altså når du går ind og er smilende og imødekommende, så vil folk gerne komme hen til dig – og du skal heller ikke tøve med at gå hen til andre. For det handler bare om, at man skal lære hinanden at kende, og I er allesammen i samme båd, men det skal nok blive megagodt!

Esben, 3.A, Rybners Tekniske Gymnasium / HTX

Hvad kan du glæde dig til på Rybners?

Man kan glæde sig til at møde lærer, som virkelig er kompetente, og der er klar til at udfordre

dig fagligt. Du kan også glæde dig til at møde andre elever, som muligvis har de samme interesser som dig. Du vil let møde et fællesskab, der passer til dig. Derudover er der masser af nørder især her på HTX - og det er bare fedt!

Har du nogle gode råd til nye elever?

Et godt råd vil være at tage det roligt og være åben overfor at møde nye venskaber. Alle er lidt nervøse i starten, men lige så stille så lærer I hinanden at kende. Så vær åben og klar til at hjælpe en kammerat. Det kommer ofte tilbage igen.

Fie, 3.P, Rybners Handelsgymnasium / HHX

Hvad kan du glæde dig til på Rybners?

Når man starter på Rybners, er der en hel masse at glæde sig til. Man får venner på tværs af årgangene og på tværs af gymnasierne, fordi der er så mange skønne mennesker herude, og det er bare mega fedt at være i.

Har du nogle gode råd til nye elever?

Man skal være sig selv og bare nyde at være her, fordi de tre år man er her, de går faktisk meget hurtigere, end man lige tror. Det føles som om jeg gik i 1. g i går, og nu er jeg lige pludselig 3. g’er.

Emilie, EUX Business

Hvad kan du glæde dig til på Rybners?

Det er helt sikkert vores Erasmus-ture, og lærerne der fyrer kække kommentarer af. De sjove virksomhedsbesøg, og det er meget ud af huset. Derudover er det alle menneskerne i klassen og rundt om de andre klasser. Det skal man glæde sig mega meget til.

Har du nogle gode råd til nye elever?

Ja man skal være imødekommende, og du kan ligeså godt bare smile med det samme, du kommer ind. Og ellers så er der nok også en masse lærere, der skal få dig til at smile.

Jonathan, EUX Teknisk

Hvad kan du glæde dig til på Rybners?

Man kan i hvert fald glæde sig til at få det bedste af begge verdener. Både at bruge hænder og få lov til at bruge hovedet - efter hvad man nu lige er komfortabel med.

Har du nogle gode råd til nye elever?

I skal bare hænge i. Det er tung teori til at starte med, men så kommer I til at skulle lave mere selvstændigt arbejde, og så er det bare hyggeligt at være i skole.

Lars, Elektriker, EUD

Hvad kan du glæde dig til på Rybners?

Man kan glæde sig til at få lov at prøve en masse ting. Man kan glæde sig til, at lærerne faktisk er interesseret i at undervise i det, du gerne vil lære. Du kan også få lov til at prøve nogle lidt mere avancerede ting, som er rigtig fedt.

Har du nogle gode råd til nye elever?

Du kan egentligt ikke lave nogle fejl. Du kan få lov at prøve lige så mange gange, du har lyst. Og så længe du ender med at forstå det, så kan du også godt få, det til at lykkes.

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up