OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Voxpop: Hvad tager du med fra din gymnasietid på Rybners?

12.06.2023

Tre år lakker mod enden for afgangseleverne på Rybners Gymnasier. Vi har spurgt tre elever, hvad de vil huske fra deres tid på STX, HHX og HTX.

Asta, 19 år, Rybners Almene Gymnasium / STX
(Studieretning: Samfundsfag A og Matematik A)

Hvad vil huske fra din tid på STX?

Jeg vil tænke på alle de venner jeg har fået. Vi er en stor flok venner, som helt sikkert kommer til at ses efter gymnasiet. Vi kan virkelig godt lide hinanden. Udover fester og cafeer har vi også deltaget i mange af gymnasiets sociale arrangementer – jeg har fx været med i skolens strikkeklub. 

Hvorfor valgte du STX?

Jeg har altid godt kunne lide at gå i skole, og jeg kunne godt lide fag som dansk, matematik og engelsk, som man også har på STX.  

Hvad skal du efter gymnasiet?

Jeg tror, jeg skal gå på en eller anden matematisk uddannelse på universitetet. Jeg havde faktisk overvejet at starte allerede her efter sommerferien, men jeg gjorde det ikke, forbi jeg ikke ville tage et forhastet valg. Nu tager jeg lige et år og tænker mig godt om.

 

Tobias, 20 år, Rybners Tekniske Gymnasium / HTX
(Studieretning: Fysik A og Matematik A)

Hvad vil du huske fra din tid på HTX?

På HTX har jeg fået tid til at dykke ned i fag og forstå teorien på en mere detaljeret måde. Her betyder det meget at vores lærere er meget engagerede og glade for deres fag. Deres glæde smitter af på os elever.

Derudover har det overrasket mig, hvor meget vi har været sammen i mine klasse. Efter lockdown har vi nærmest været ude sammen hver weekend og spillet fodbold eller padel tennis.

Hvorfor valgte du HTX?

I folkeskolen var jeg meget glad for de naturfaglige fag som fysik, kemi, geografi og matematik. Efter at jeg havde været på brobygning var jeg sikker på at jeg skulle på HTX. Jeg var vild med den måde de underviste på med eksperimenter og forsøg.

Hvad skal du efter gymnasiet?

Jeg har altid gerne ville være ingeniør og det vil jeg stadig. Men inden jeg starter på uddannelsen, tror jeg at jeg tager et sabbatår.

 

Marika, 19 år, Rybners Handelsgymnasium / HHX
(Studieretning: Afsætning A og Virksomhedsøkonomi A)

Hvad vil du huske fra din tid på HHX?

Først og fremmest tænker jeg, at jeg har oplevet meget og at tiden er gået stærkt. Jeg vil huske tilbage på tre gode år med fællesskab og en masse læring. Vi har haft det godt sammen i min klasse. Vi har lavet en masse sammen også uden for skolen. Jeg vil særlig huske vores studietur til Madrid, hvor vi kom tæt på hinanden.

Hvorfor valgte du HHX?

Jeg har altid haft en interesse i økonomi og tal, så jeg synes det var oplagt at tage på HHX. Gymnasiet er noget helt andet end folkeskolen. Jeg synes HHX er spændende fordi undervisningen er så virkelighedsnær. Og hvis man bare er en lille smule interesseret i tal og økonomi, så synes jeg HHX er gymnasiet man skal vælge.

Hvad skal du efter gymnasiet?

Jeg skal uddanne mig til revisor hos Deloitte her i Esbjerg. 

 

Rybners Gymnasier

På Rybners Gymnasier er undervisningen moderne og projektorienteret. Du får dygtige undervisere, der interesserer sig for dig, og du bliver en del af et studiemiljø med plads til fællesskab, faglig udvikling, fester og arrangementer.

Sådan er det at være elev på:

Rybners Almene Gymnasium / STX

Rybners Handelsgymnasium / HHX

Rybners Tekniske Gymnasium / HTX

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up