OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Mød 3 af årets studenter fra Rybners

Kom tættere på de nyudklækkede studenter Anton, Sofie og Sara, og hør om deres tid på STX, HTX og HHX. 


 

Anton Bjerggaard Jønsson, student fra Rybners Almene Gymnasium / STX

Antons tid på STX: Fantastiske tirsdage og Ullas passion for Kemi

Anton Bjerggaard Jønsson er ny student fra Rybners Almene Gymnasium / STX. Han har gennem sin tid på gymnasiet dyrket det sociale liv og fundet sine styrker, især inden for de naturvidenskabelige fag.

- I min tid på Rybners er det blevet meget tydeligt for mig, hvilke fag jeg godt kan lide, siger Anton.

- Jeg er blevet virkelig forelsket i Matematik og Kemi. Så det bliver ét af de to fag, eller en kombination af de to, jeg vil videreuddanne mig i.

En af de mest betydningsfulde personer i Antons uddannelsesrejse har været hans Kemi-lærer Ulla.

- Hun havde en virkelig fed måde at lære fra sig på. Hendes passion for Kemi strålede bare ud af hende, og det smittede bare sygt meget af på os elever, fortæller Anton.

Udover de faglige interesser har Anton også haft en fantastisk tid på Rybners på grund af det sociale liv.

- Gymnasiet kan en masse gode ting – særlig i forhold til det sociale liv. Musik fylder meget på skolen, det er virkelig noget man kan samles om på tværs af klasser og årgange, siger han.

Anton fremhæver også en helt særlig ugentlig tradition med vennerne, som han altid vil tænke tilbage på:

- Hver eneste tirsdag tog vi efter skoletid ned og badede ved Esbjerg Brygge, og derefter spillede vi basket. Det var virkelig nogle fantastiske tirsdage!


 


 

Sofie Schrøder Winde, student fra Rybners Tekniske Gymnasium / HTX

Sofie har fået blod på tanden og skal læse kriminologi

Sofie Schrøder Winde har en klar plan for fremtiden. Efter sommerferien skal hun fire måneder i Flyvevåbnet og aftjene værnepligt, som, hun forventer, bliver en fantastisk oplevelse. Herefter skal Sofie arbejde for at tjene penge til at læse kriminologi i udlandet – formentligt på et af universiteterne i England, der tilbyder det:

- Da vi i grundforløbet på HTX lavede en drabscase, fik jeg blod på tanden for efterforskning, hvilket har betydet, at jeg vil læse 3-års kriminologi på et universitet i England.

Sofie valgte Rybners, fordi hun har fået god støtte i sin gymnasietid:

- Jeg har valgt Rybners, fordi det er en skole, der er der for en. Da jeg startede, var jeg uvidende om, at jeg var ordblind. Det blev der taget hånd om med det samme, og jeg fik de støttetimer, jeg skulle bruge. Lærerne er også meget forstående og vil kun det bedste for en.

En sjov sidehistorie er, at Sofies søster Sara bliver HHX student i år på Rybners. Hun er eliteidrætselev, hvor hun spiller håndbold i Team Esbjerg og har derigennem fået støtte til at kunne passe både træning og skole. Begge søstre har altså oplevet positiv opbakning fra Rybners under gymnasietiden.

Sofie har oplevet, der har været gode rammer helt tilbage fra, hun startede på HTX:

- Noget af det, jeg har været rigtig glad for, er at kunne starte på en frisk efter folkeskolen. Jeg kom til Rybners HTX uden at kende nogen overhovedet, hvilket for mig var rart. Man kan være sig selv på en helt ny måde og få nye venskaber og bekendtskaber. Der er plads til alle.


 


 

Sara Devi Vestergaard, Student fra Rybners Handelsgymnasium / HHX

Sara er begejstret for, at STX og HHX er samlet et sted


En stolt Sara Devi Vestergaard har fået sin kongeblå hue på. Vi ser tilbage på gymnasietiden sammen med Sara, som valgte det trygge valg med Rybners:

- Jeg valgte Rybners, fordi de kunne tilbyde en HHX, hvilket var meget attraktivt. Ud over det så er HHX og STX samlet et sted, hvilket var en kæmpe fordel, da det har givet mulighed for at være tæt på de af mine veninder, som har valgt en STX. Det gælder både i hverdagen og til festerne og caféerne.

Sara har desuden fået udfordringer fagligt og opnået nye relationer på Rybners:

- Min tid på Rybners har bidraget med, at jeg har udviklet mig fagligt og lært en masse nyt samt skabt nye venskaber. Der har både været tid til skole og det sociale.

Efter studenterugen og sommerferien venter et sabbatår, hvor Sara blandt andet skal til Nepal og besøge familien:

- Efter Rybners skal jeg have nogle sabbatår, hvor tiden blandt andet skal bruges på at arbejde, samt forhåbentligt et par rejser rundt i verden. Herunder regner jeg med, at jeg i hvert fald skal til Nepal og besøge det familie, jeg har der.


 


Nyhed

Årets første studenter springer ud

Læs nyheden her

En tid du aldrig glemmer

Rybners Gymnasier

På Rybners Gymnasier er undervisningen moderne og projektorienteret. Du får dygtige undervisere, der interesserer sig for dig, og du bliver en del af et studiemiljø med plads til fællesskab, faglig udvikling, fester og arrangementer.

Sådan er det at være elev på:

Rybners Almene Gymnasium / STX

Rybners Handelsgymnasium / HHX

Rybners Tekniske Gymnasium / HTX

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

keyboard_arrow_up