OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

  • Handelsgymnasium

  • Grundforløbet på Rybners HHX 

    De første 3 måneder på HHX er du på grundforløb. Her bliver du klogere på gymnasiets fag og hvordan vi underviser. På grundforløbet præsenterer vi dig for alle gymnasiets studieretninger. Du bliver klar til at vælge den retning, dit studie skal tage.

    Dine 3 måneder i grundforløb

    Alle HHX-elever starter på et grundforløb af 3 måneders varighed. Du skal altså ikke have valgt studieretning, når du søger om optagelse. I stedet skal du bruge grundforløbet til at ”snuse” til alle studieretningerne og herefter træffe dit valg.

    Du har både obligatotriske fag og studieretningsfag 

    Grundforløbet består af undervisning i dansk, engelsk, matematik og samfundsfag samt i nogle af de studieretningsfag, vi udbyder på HHX. 

    I grundforløbet indgår også et økonomisk grundforløb og undervisning i almen sprogforståelse. Karaktererne fra det økonomiske grundforløb og almen sprogforståelse tæller med på eksamensbeviset. 

    Grundforløbet skal danne grundlag for dit valg af studieretning og skal samtidig udfordre dig fagligt, så du med det samme møder de faglige krav, der stilles i gymnasiet. 

    Du bliver screenet i forskellige fag og kompetencer

    I løbet af grundforløbet bliver du screenet i forskellige fag og kompetencer. Det gælder matematik, grammatik og læsning. Screeningerne danner baggrund for lærernes planlægning af undervisningen og for den vejledning, som lærerne og studievejlederne vil give forud for den enkelte elevs studieretningsvalg.

    Vi guider dig til dit valg af studieretning 

    Vi inviterer desuden dig og dine forældre ind til en samtale, hvor I sammen med lærerne/studievejlederne taler om, hvad du har lyst til. Først herefter skal du ønske, hvilken studieretning, du gerne vil gå på.

    Du kommer godt i gang med din gymnasietilværelse

    I grundforløbet er der også stor fokus på trivsel og det at komme godt i gang med gymnasietilværelsen. I skolens introprogram indgår forskellige sociale aktiviteter, bl.a. en fælles teambuildingsdag og en introfest kun for 1.G. 

    Læs hele Undervisningsministeriets vejledning til Grundforløb

    Grundforløbsprøven

    På grundforløbet skal du igennem to specielle forløb, der begge afsluttes med en prøve. I de to forløb vil du typisk have nogle af uddannelsens studieretningsfag, som ellers ikke er del af grundforløbet.

    I slutningen af grundforløbet skal du til prøver i:

    • Almen sprogforståelse (AP)
    • ​Økonomisk grundforløb

    Du får karakterer for dine præstationer i de to prøver, som kommer med på dit eksamensbevis i 3.g. Hver prøve har dog kun en vægt på 0,25, så de vil påvirke dit samlede gennemsnit i mindre grad end fagene i studieretningsklassen. Du kan derfor se dem som en slags generalprøve på eksamen i gymnasiet.

    keyboard_arrow_up