Fagniveauer på STX
Fagene på STX er alle inddelt i forskellige fagniveauer. Et fag kan være A, B eller C niveau.
Flere timer, højere niveau
A-niveau er højeste niveau og her er afsat flest timer til faget, hvilket også betyder, at man kommer mere i dybden med det faglige indhold end på B- eller C-niveau.
C-niveau er det laveste niveau af de tre, og her anvendes færrest timer.
Hovedreglen er:
C-niveau = 1 år / ca. 75 timer
B-niveau = 2 år / ca. 200 timer
A-niveau = 3 år / ca. 325 timer
Tid afsat til fagene
Tabellen her oplister fagene, opdelt i niveauerne A, B og C, der tilbydes på STX med angivelse af det antal timer á 60 minutter, der anvendes på faget.
Fag | Niveau | Timer a 60 minutter |
| Almen sprogforståelse | 45 timer fra de fag, der indgår i almen sprogforståelse, heraf mindst 20 timer til latin | |
| Naturvidenskabelig Grundforløb | 15 timer samt 30 timer fra de fag, der indgår i naturvidenskabeligt Grundforløb, samt matematik | |
| Dansk | A | 260 |
| - | - | |
| Matematik | A | 375 |
| B | 250 | |
| C | 125 | |
| Fysik | A | 325 |
| B | 190 | |
| C | 75 | |
| Kemi | A | 325 |
| B | 190 | |
| C | 75 | |
| Bioteknologi | A | 400 |
| - | - | |
| Biologi | A | 325 |
| B | 200 | |
| C | 75 | |
| Engelsk | A | 335 |
| B | 200 | |
| C | 75 | |
| Fransk | A | 325 |
| - | - | |
| Tysk | A | 325 |
| B | 200 | |
| Spansk | A | 325 |
| B | 200 | |
| Latin | C | 75 |
| - | - | |
| Historie | A | 190 |
| - | - | |
| Samfundsfag | A | 325 |
| B | 200 | |
| C | 75 | |
| Musik | A | 325 |
| C | 75 | |
| Geovidenskab | A | 400 |
| - | - | |
| Idræt | A | 125 |
| C | 150 | |
| Oldtidskunstskab | C | 75 |
| - | - | |
| Religion | B | 125 |
| C | 75 | |
| Mediefag | B | 125 |
| C | 75 | |
| Naturgeografi | B | 125 |
| C | 75 | |
| Psykologi | B | 125 |
| C | 75 | |
| Billedkunst | C | 75 |
| - | - | |
| Drama | C | 75 |
| - | - | |
| Design | C | 75 |
| - | - | |
| Erhvervsøkonomi | C | 75 |
| - | - | |
| Filosofi | C | 75 |
| - | - | |
| Innovation | C | 75 |
| - | - | |
| Markedskommunikation | C | 75 |
| - | - | |
| Organisation | C | 75 |
| - | - |