OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

 • Almene Gymnasium

 • Ny elev på Rybners Almene Gymnasium 

  Velkommen til Rybners. Vi har samlet al nyttig information til dig, der er starter på Rybners Almene Gymnasium (STX).

  Kære kommende gymnasieelev og forældre

  Vi glæder os til et nyt skoleår med dig som elev. På STX bliver du en del af et studiemiljø, der udvikler dig fagligt, personligt og socialt. Du får kompetencer til fremtiden, for STX udvider din verden og udfordrer dig i mange forskellige fag og arbejdsmetoder. Dine gymnasieår bliver en tid, du aldrig glemmer.

   

  Opstartsugen

  Skoleåret starter onsdag d. 9 august kl. 8.00. Den første dag møder du nogle af dine lærere samt alle dine nye klassekammerater og jeres tutorer.

  Du skal have en bærbar computer med hver dag, da den bruges i alle fag.

  På Rybners STX lægger vi stor vægt på, at alle føler sig godt tilpas på skolen og i klassen. Derfor byder opstarten på flere sociale aktiviteter. Den første uge har vi lagt et program for dig og klassen, som både er socialt og fagligt. Vi afslutter opstartsugen med en idrætsdag.

  Grundforløbet

  Du starter i grundforløbet, som varer 3 måneder og afsluttes i den første uge af november med to eksaminer i hhv. Almen Sprogforståelse og Naturvidenskabeligt grundforløb. Derudover vil der også være en matematik-screening forud for valget af studieretning.

  Mod slutningen af grundforløbet skal du vælge en studieretning, og det hører du meget mere om, når du er kommet i gang på gymnasiet. Inden valget af studieretning er der i slutningen af september en samtale om det faglige standpunkt, hvor dine forældre også er inviteret (forældrekonsultation).

  Studieretninger på Rybners STX

  Når du begynder i studieretningsklassen i anden uge i november, så begynder du også i en ny klasse. Her er det vigtigt at blive rystet godt sammen med de nye klassekammerater fra start. Derfor afholder vi en social tur til Skærbæk fritidscenter umiddelbart efter starten i studieretningsklassen.

  Forældrekontakt

  Når I starter i gymnasiet vil I formentlig opleve, at kontakten mellem skole og hjem vil være mindre, end I har været vant til i grundskolen.

  Forældre har ikke længere adgang til et intranet, hvor I kan følge med i skema, lektier mm. Vi bruger fortrinsvis it-systemet Ludus i kommunikationen med elever.

  Her kan eleverne følge med i deres skema, lektier, fravær, karakterer, og de har mulighed for at sende beskeder til deres lærere og klassekammerater. Forældre har ikke adgang til Ludus, men vi opfordrer til at lave aftale med jeres unge menneske om at få lov til at kigge med engang imellem.

  Derudover kan I følge vores Facebook-gruppe (søg efter ”Rybners STX” og bliv medlem) og opleve hverdagen på vores gymnasier på Facebook og Instagram.

  I januar/februar afholder vi forældremøder, hvor forældre får mulighed for at komme ind på skolen for at høre lidt mere om, hvad de næste tre år kommer til at byde på. 

  Forældre kan forvente at blive inviteret til følgende arrangerementer på skolen:

  • September/oktober 2023
   Forældrekonsultation (samtale om det faglige standpunkt)
  • Januar/februar 2024
   Forældresamtaler
  • En lørdag i marts/april 2024
   Gallafest

  Derudover er I som forældre naturligvis velkomne til at kontakte skolens studievejleder eller ledelse, hvis I har brug for at snakke med os om jeres barns skolegang.

  Praktisk info

  Studievejledning

  Vores studievejledere Charlotte og Lise vejleder dig i alt, som har med gennemførelsen af gymnasieuddannelsen at gøre. Hvad enten du er elev eller forælder, er du altid velkommen til at kontakte dem. 

  Kontakt vores studievejledere


  Læsevejledning

  Liselotte Steiness Jensen er skolens læsevejleder, og hun vil kunne vejlede dig, hvis du har læse- og skrivevanskeligheder, eller hvis du har brug for at ansøge om specialpædagogisk støttet (SPS).

  Læs mere om læsevejledningen

  Liselotte kan kontaktes på lsj@rybners.dk eller tlf. 4011 6516.


  Studiecafé og lektiehjælp

  Studiecaféen på STX er åben tirsdag og torsdag fra kl. 15:05 til 16:35 med forskellige fag repræsenteret på de forskellige ugedage. En uge i forvejen bliver det annonceret i Ludus, hvornår de forskellige fags instruktorer er til stede i caféen.

  Studieture

  På STX er studieture en integreret del af undervisningen. De er fyldt med både sociale og faglige oplevelser. Læs mere om studieturerne på gymnasiet her. 

  Studieture på STX


  Deltagerbetaling

  Rybners STX stiller bøger og software (bl.a. Office-pakken) gratis til rådighed. Dog kan der forekomme udgifter til formelsamling og til sociale arrangementer og fester på skolen.

  Derudover må der forventes en betaling på ca. 500 kr. til introturen i 1.G. og ca. 5.000 kr. til studieturen i 3.G. Hvis ikke man deltager i turene i 1.G. og 3.G, vil man i stedet skulle arbejde med opgaver på skolen.


  PC 

  Du skal have en bærbar computer med hver dag, da den bruges i alle fag. En tablet er ikke tilstrækkelig. Det er dog ikke nødvendigt at investere i ”den helt store pakke”.

  En almindelig standard PC med Windows 10 og et batteri med god holdbarhed er tilstrækkeligt. Skolen tilbyder gratis Office-pakke samt øvrige krævede programmer til alle elever.


  Studie- og ordensregler

  Gymnasiet har en række studie- og ordensregler, som vi naturligvis forventer, at alle lever op til. Det allervigtigste er, at du er en god kammerat og viser respekt og omsorg for andre.

  Derudover er det også en forventning, at du tager aktiv del i undervisningen. Vi opfordrer til, at du og dine forældre læser studie- og ordensreglerne igennem.

  Studie- og ordensregler

  Brochuren om Rybners STX

  Hent pdf

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

  Kontakt os

  Niels Chrestensen Hviid

  Rektor - Rybners Almene Gymnasium

  smartphone22 22 72 40

  phone76 13 31 04

  mailE-mail

  Niels Chrestensen Hviid

  Simon Due Overbeck

  Uddannelsesleder - Rybners Almene Gymnasium

  smartphone2757 5249

  mailE-mail

  Simon Due Overbeck

  Trine Schmidt Tvedegaard

  Pædagogisk faglig koordinator - Rybners Almene Gymnasium

  mailE-mail

  Trine Schmidt Tvedegaard

  Charlotte Hein

  Studievejleder - Rybners Almene Gymnasium

  phone76 13 31 06

  mailE-mail

  Charlotte Hein

  Lise Andersen

  Studievejleder - Rybners Almene Gymnasium

  phone76 13 31 06

  mailE-mail

  Lise Andersen

  keyboard_arrow_up