OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Brobygning på Teams: Rybners møder folkeskoleelever online

06.05.2021

Corona har sat en stopper for forårets brobygning på ungdomsuddannelserne. I stedet tilbyder Rybners virtuelle introduktionsforløb for Esbjerg, Varde og Vejen Kommunes 8. klasser.

Foto: Studievejleder Lise Andersen introducerer en lokal 8. klasse til Rybners STX på Teams.Foto: Studievejleder Lise Andersen introducerer en lokal 8. klasse til Rybners STX på Teams.

I foråret besøger 8. klasseelever normalt Rybners til brobygning til et såkaldt introduktionsforløb. Her møder de nogle af skolens elever, som viser rundt og fortæller om dagligdagen og studiemiljøet. De plejer også at være med til undervisningen, hvor de bliver klogere på fag, sværhedsgrader, arbejdsformer.

Men i år er introduktionsforløbet for Esbjerg, Varde og Vejen Kommunes 8. klasser noget anderledes.

- Vi har fået lavet et online format, der passer til de to timer vi har til rådighed. Vi har prøvet at lave et koncept, hvor eleverne er aktive undervejs, så det ikke bare er ren præsentation, fortæller Lise Andersen, studievejleder på Rybners Almene Gymnasium.

Introduktionsforløbet foregår på den digitale platform Teams. Her møder eleverne en underviser fra Rybners, som over 2 timer introducerer dem til en af skolens gymnasier, EUX-uddannelser eller erhvervsuddannelser.

Virtuel rundtur på gymnasier og erhvervsuddannelser  

Online introduktionsforløbene er forskellige fra uddannelse til uddannelse, men alle eleverne skal på opdagelse i uddannelsesinstitutionens virtuelle univers:

- På STX skal eleverne finde svar på 11 spørgsmål i universet. Svarerne kan de kun finde, hvis de ser forskellige videoer om vores gymnasium.

På trods af at eleverne ikke kan besøge gymnasiet, har elever ifølge Lise Andersen taget godt imod initiativet.

Over 2000 folkeskoleelever skal deltage i to online introduktionsforløb i april og maj måned. Her får de både en introduktion til en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse.

Læs mere om virtuel brobygning på Rybners

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up