OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Nyt netværk for kvindelige håndværkere: - Det er dejligt at opleve, at man ikke er alene

14.09.2023

Rybners ønsker at tiltrække og fastholde flere unge kvinder i de tekniske håndværksfag. Derfor starter skolen et nyt Boss Ladies-netværk.

Freja Pedersen er lige begyndt på EUX elektrikeruddannelsen på Rybners. Hun vil gerne være med til at skabe et netværk for piger på skolen. Foto: Rybners Freja Pedersen er lige begyndt på EUX elektrikeruddannelsen på Rybners. Hun vil gerne være med til at skabe et netværk for piger på skolen. Foto: Rybners

16-årige Freja Pedersen er én ud af to piger på elektrikeruddannelsen på Rybners Tekniske Skole. Hun er vild med faget, men hun savner af og til at tale med andre piger.

Derfor mødte hun op, da Rybners sammen med Danmarks største netværk for kvindelige håndværkere inviterede til Boss Ladies-event.

- Jeg synes det er fedt, at skolen tager initiativ til at samle os unge kvinder på håndværkeruddannelserne. Det fedt at mærke, at selv om jeg er ene pige i min klasse, så er jeg ikke ene pige på teknisk skole, siger Freja.

Til Boss Ladies-eventet skabte skolens unge kvinder fundamentet for et netværk, hvor de kan mødes med de kvindelige kollegaer, de mangler i hverdagen:

- Det var rart at snakke med andre piger og høre om deres oplevelser. Det er dejligt at opleve, at du ikke er alene.

Rybners ønsker at skabe et netværk for piger og kvinder på skolens tekniske fag. 19 piger deltog i skolens første Boss Ladies-event. Foto: Rybners

Et stærkt og støttende studiemiljø

I 2030 vil Danmark mangle min. 99.000 faglærte medarbejdere. Men mange piger vælger en karriere indenfor de mandsdominerede håndværksfag fra. Det betyder, at der eksisterer et stort uudnyttet potentiale i tiltrækning og fastholdelse af kvindeligt talent indenfor de tekniske erhvervsuddannelser, hvor kvinder i dag blot udgør 4-5% af arbejdsstyrken.

- På Rybners er vi fast besluttet på at være en del af løsningen. Først og fremmest er vi passionerede om at skabe et inkluderende netværk for piger på vores tekniske erhvervsuddannelser. Dette netværk er ikke blot en platform til at fastholde pigerne på uddannelsen, men også til at skabe et stærkt og støttende studiemiljø, hvor de kan trives og udvikle sig, siger Olaf Rye, adm. direktør på Rybners.

Freja er en af de unge kvinder, der vil udfordre stereotyper og skabe kulturforandringer på erhvervsuddannelsernes tekniske fag:

- Jeg vil gerne hjælpe med at skabe et netværk for piger på teknisk skole. Jeg synes det er smaddergodt det Boss Ladies har sat gang i.

Kernen af Boss Ladies er et ambassadørkorps på mere end 350 unge kvindelige lærlinge og faglærte, som inspirerer den nuværende og de kommende generationer af kvindelige håndværkere. Boss Ladies samarbejder tæt med virksomheder og erhvervsskoler rundt om i hele Danmark.

Bliv en del af Boss Ladies-netværket på Rybners

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up