OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Rybners Tekniske Gymnasium åbner ny klasse for unge med autisme

19.01.2024

Nu får unge med en autismediagnose og interesse i naturvidenskab og teknologi mulighed for at tage en teknisk gymnasial uddannelse på Rybners. Første ASF-klasse starter på Rybners HTX til august i år.

Den nye HTX ASF-klasse er for unge med en ASF-diagnose, som interesserer sig for naturvidenskab, matematik, teknologi og it. Foto: RybnersDen nye HTX ASF-klasse er for unge med en ASF-diagnose, som interesserer sig for naturvidenskab, matematik, teknologi og it. Foto: Rybners

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har godkendt Rybners Tekniske Gymnasium til at udbyde en ny særlig gymnasieklasse for elever med en diagnose inden for Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF). Klassen på Rybners HTX bliver én af nu i alt 19 ASF-klasser på landsplan.

- Vi glæder os meget over, at vi nu som de første i Region Syddanmark kan tilbyde denne mulighed på vores Tekniske Gymnasium. Vi har en klar oplevelse af, at der blandt en stor del af de unge med en ASF-diagnose er behov for netop det, vi nu kan tilbyde, og at vi dermed kan bidrage til at flere unge kommer rigtig godt igennem en gymnasial uddannelse, lyder det fra Gudrun Kirk Petersen, direktør for Rybners Gymnasier.

Fokus på den enkelte elevs behov

Elever i ASF-klasser gennemfører en ordinær gymnasial uddannelse, men undervises i en særlig klasse med et fast lærerteam i trygge rammer:

-  Vi kommer til at planlægge og gennemføre undervisningen med fokus på den enkelte elevs behov. Eleven vil opleve en kombination af klasseundervisning, individuelt arbejde og par- og gruppearbejde - fordelingen heraf vil så vidt muligt være tilpasset den enkelte elev, fortæller Karen Munk Rasmussen, rektor På Rybners Tekniske Gymnasium.

Den nye HTX ASF-klasse er for unge med en ASF-diagnose, som interesserer sig for naturvidenskab, matematik, teknologi og it. I ASF-klassen har eleverne mulighed for at tage del i studiemiljøet på gymnasiet i det omfang og tempo, som de kan overskue. Her kan de fx deltage i aktiviteter efter skoletid så som Filmklub, science Klub, LAN weekender, fester, Skakklub og meget andet.

Læs mere om HTX ASF-klassen

Om ASF-klasser

  • Klasserne er for elever med en ASF-diagnose (Autisme Spektrum Forstyrrelse).
  • For at holde et større fokus på den enkelte elevs behov kan der maksimalt optages 12 elever i hver klasse.
  • Der findes fra skoleåret 2024/25 19 ASF-klasser på landsplan. Klasserne findes både som stx, hf, hhx og htx.

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up