OBS! Den version af Internet Explorer, du benytter, er forældet. Vi anbefaler, du gør brug af en nyere browser, så du får den fulde oplevelse, når du besøger Rybners.dk

Udlandsophold gav kokkeelev smag på livet: Rejsen begyndte dog med en følelsesmæssig lagkage lige i hovedet

06.09.2023

Kristine genfandt glæden ved kokkefaget og fik et selvstædighedsboost af dimensioner på praktikophold i Italien og Kroatien.

Kristine Emilie Pedersen er efter et praktikophold i udlandet tilbage på gastronomuddannelsen på Rybners Restaurant- & Kokkeskole – tidsnok til at grave kartofler op i skolens bylandbrug. Foto: RybnersKristine Emilie Pedersen er efter et praktikophold i udlandet tilbage på gastronomuddannelsen på Rybners Restaurant- & Kokkeskole – tidsnok til at grave kartofler op i skolens bylandbrug. Foto: Rybners

20-årige Kristine Emilie Pedersen er netop vendt hjem fra et praktikophold i udlandet. Rejsen har endnu ikke helt bundfældet sig hos den unge kokkeelev:

- Jeg har oplevet sygt meget, og jeg kan godt mærke på mig selv, at jeg ikke har bearbejdet alle indtryk endnu. Men jeg har udviklet mig helt vildt personligt.

Kristine har altid ville være kok, men interessen for faget var ved at forsvinde under uddannelsen på Rybners Restaurant- & Kokkeskole.

For at genfinde grinsten for kokkefaget tog hun i foråret på et praktik- og uddannelsesophold i Italien og Kroatien med støttet fra EU’s Erasmus+ program.

Stortudede på Sardinien

Rejsen har betydet meget for Kristine selvom den startede med frustration og gråd.

- Det virkede sygt overvældende at rejse alene inden jeg tog afsted. Jeg vidste ikke, hvad jeg kom ned til. Så da jeg landende i Italien startede jeg med at stortude. Jeg fik en følelsesmæssig lagkage lige i hovedet, fortæller Kristine.

Men efter et stykke tid fandt Kristine fodfæste, og hun fik gode kollegaer i Hilton hotellets køkken på Sardinien:

- De mennesker jeg har mødt har været enormt omsorgsfulde, og de tog mig bare ind.

Praktikopholdet i Italien og Kroatien har givet Kristine en stor tro på sin faglighed. Hun elsker at stå i det varme køkken:

- Det er mit space, det er der jeg hører hjemme. Her har jeg overblikket og teten.

Det hele nok skal flaske sig

Men Kristine Emilie Pedersens indre rejse blev om mulig endnu større end den ydre.

- Jeg har lært at deale med mine problemer; at udforske mine følelser og gå med dem. Rejsen har givet mig en helt anden mere rolig og fattet selvstændighed. Nu er min tilgang, at det hele nok skal flaske sig, siger Kristine, der kan anbefale andre elever på en erhvervsuddannelse at tage til udlandet i praktik:

- Hvis jeg blev spurgt om jeg ville gøre det igen, så stod jeg allerede i lufthavnen.  

Kristine kan om en måned kalde sig udlært gastronom fra Rybners Restaurant- & Kokkeskole. Herefter overvejer hun at arbejde som kok og sideløbende tage tjeneruddannelsen med merit.

Læs mere om vores gastronomuddannelse 

 

Nyhedsbrev

Få nyt om studielivet på vores ungdomsuddannelser og information om uddannelsesvalg.

Tilbage

keyboard_arrow_up